INTENDENT szkoła kursy NOVA CE

Dodane Wtorek, 09 Lipca 2019, 10:44:48, ID ogłoszenia: 22904
499 zł
INTENDENT szkoła kursy NOVA CE
Wyświetleń: 133

Opis ogłoszenia INTENDENT szkoła kursy NOVA CE

intendent (żywieniowiec) – w zakładach żywienia zbiorowego (przedszkolach, szkołach, stołówkach studenckich, szpitalach, domach pomocy społecznej, koszarach, więzieniach): osoba zaopatrująca magazyn w artykuły żywnościowe i odpowiadająca za skład jakościowy i ilościowy przygotowywanych przez kucharzy potraw

Program kursu:

1.Obowiązki na stanowisku intendent w zakładzie żywienia zbiorowego w odniesieniu do bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, wymagań sanitarno- epidemiologicznych

2. Obowiązki na stanowisku dietetyka

3. Klasyfikacja diet

4. Przepisy BHP, HACCP, GHP, GMP

5. Podział obowiązków w obrębie placówki

6. Omówienie zadań i czynności (część teoretyczna i praktyczna):

- dyscyplina finansowa

- gospodarowanie środkami pieniężnymi

- wartość zamówienia

- magazyn

- dostawa i przyjęcie towaru

- sprawdzanie temperatur

- kartoteki przychodów i rozchodów

7. Prezentacja dokumentacji intendenta- część praktyczna

8. Część dietetyczna praktyczna:

- zapoznanie z tablicami produktów i potraw

- układanie jadłospisów

- prezentacja komputerowych programów dietetycznych

9. Podsumowanie wiadomości

* Program szkolenia może zostać zmieniony w zależności od potrzeb i oczekiwań klienta.

Opis ogłoszenia - INTENDENT szkoła kursy NOVA CE

intendent (żywieniowiec) – w zakładach żywienia zbiorowego (przedszkolach, szkołach, stołówkach studenckich, szpitalach, domach pomocy społecznej, koszarach, więzieniach): osoba zaopatrująca magazyn w artykuły żywnościowe i odpowiadająca za skład jakościowy i ilościowy przygotowywanych przez kucharzy potraw

Program kursu:

1.Obowiązki na stanowisku intendent w zakładzie żywienia zbiorowego w odniesieniu do bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, wymagań sanitarno- epidemiologicznych

2. Obowiązki na stanowisku dietetyka

3. Klasyfikacja diet

4. Przepisy BHP, HACCP, GHP, GMP

5. Podział obowiązków w obrębie placówki

6. Omówienie zadań i czynności (część teoretyczna i praktyczna):

- dyscyplina finansowa

- gospodarowanie środkami pieniężnymi

- wartość zamówienia

- magazyn

- dostawa i przyjęcie towaru

- sprawdzanie temperatur

- kartoteki przychodów i rozchodów

7. Prezentacja dokumentacji intendenta- część praktyczna

8. Część dietetyczna praktyczna:

- zapoznanie z tablicami produktów i potraw

- układanie jadłospisów

- prezentacja komputerowych programów dietetycznych

9. Podsumowanie wiadomości

* Program szkolenia może zostać zmieniony w zależności od potrzeb i oczekiwań klienta.