DIETA W ŻYWIENIU OSÓB STARSZYCH

Dodane Sobota, 06 Lipca 2019, 7:03:54, ID ogłoszenia: 22723
299 zł
DIETA W ŻYWIENIU OSÓB STARSZYCH
Wyświetleń: 110

Opis ogłoszenia DIETA W ŻYWIENIU OSÓB STARSZYCH

Cel szkolenia

W trakcie szkolenia uczestnicy zrozumieją różnice między żywieniowymi potrzebami zdrowych osób dorosłych a osób starszych i nauczą się jak planować dietę uwzględniając te informacje.

Dla kogo?

Dla osób z bliskiego otoczenia, dla opiekunów osób starszych.

O szkoleniu

W trakcie szkolenia prowadzący kładzie nacisk na podkreślenie różnic w zapotrzebowaniu na składniki pokarmowe/odżywcze u osób starszych, różnicach fizjologicznych związanych z wiekiem i praktycznym przełożeniu tych zagadnień na przygotowywanie posiłków. Główne tematy poruszane w trakcie szkolenia:

· zmiany fizjologiczne związane z podeszłym wiekiem, które wpływają na potrzeby żywieniowe,

· zmiany w składzie ciała, nadwaga/otyłość a niedowaga u osób starszych,

· czynniki psychologiczne istotne w żywieniu osób starszych,

· zapotrzebowanie osób starszych na energię i składniki odżywcze,

· najlepsze metody przygotowywania posiłków, dobór produktów,

· praktyczne planowanie jadłospisów.

Opis ogłoszenia - DIETA W ŻYWIENIU OSÓB STARSZYCH

Cel szkolenia

W trakcie szkolenia uczestnicy zrozumieją różnice między żywieniowymi potrzebami zdrowych osób dorosłych a osób starszych i nauczą się jak planować dietę uwzględniając te informacje.

Dla kogo?

Dla osób z bliskiego otoczenia, dla opiekunów osób starszych.

O szkoleniu

W trakcie szkolenia prowadzący kładzie nacisk na podkreślenie różnic w zapotrzebowaniu na składniki pokarmowe/odżywcze u osób starszych, różnicach fizjologicznych związanych z wiekiem i praktycznym przełożeniu tych zagadnień na przygotowywanie posiłków. Główne tematy poruszane w trakcie szkolenia:

· zmiany fizjologiczne związane z podeszłym wiekiem, które wpływają na potrzeby żywieniowe,

· zmiany w składzie ciała, nadwaga/otyłość a niedowaga u osób starszych,

· czynniki psychologiczne istotne w żywieniu osób starszych,

· zapotrzebowanie osób starszych na energię i składniki odżywcze,

· najlepsze metody przygotowywania posiłków, dobór produktów,

· praktyczne planowanie jadłospisów.